Menu Sluiten

Op 18 april 1983 is de sjoelcub de Brik-Schoevers opgericht. Eerst werd er gesjoeld in het ijsbaan gebouwtje in Rasquert, daarna een tijdje bij Cafe ’t Hoekje, nu Cafe Beuving. Sinds een paar jaar sjoelt de club in Dorpshuis Agricola in Baflo. In de bovenzaal beginnen we om de 14 dagen om 19.30 uur.

Vanaf 3 september 2018 sjoelen we in Zalencentrum Concordia, een zaal van de Protestantse Gemeente Baflo, Heerestraat 34 in Baflo.

In 1997 ging ik vaak sjoelen bij de tante van onze Penningmeester, mevr. S. van Land-Wijnen. Altijd op zondagavond. Soms ook wel op zaterdagmiddag. Met z’n 3en sjoelden we heel wat af omdat tante Aaltje al op oude leeftijd was, en was alleenstaand en die sjoelde elke avond.
In 1997 ben ik mee gegaan naar de sjoelclub in het café, wat veel gezelligheid met zich mee bracht. We zijn wel eens 35 leden geweest. Op dit moment zijn er 15 leden, dus we zoeken altijd nieuwe leden.

In 1997 ben ik in het bestuur gelijk gekomen. Jongste lid, dus makkelijk te kiezen. En sinds 2008 werd ik voorzitter, wat ik tot op heden nog steeds ben. Ik maakte posters voor o.a. reisjes van de sjoelclub en fotoverslagen voor de schakel, organiseerde activiteiten mee zoals etentjes en sjoeltoernooien. In 2023 ben ook benoemd als erelid omdat ik 25 jaar in het bestuurd zit.

Het is een gezellige oude tak van sport, wat veel jeugdige mensen tegenwoordig niet meer interessant vinden. Maar het kan ook ontspanning geven, wat ook belangrijk is. Veel mensen vinden de PC/laptop interessanter, maar ook daar kun je zonder, en op een avond als er gejsoeld wordt en gelachen, hebben we ook gezellige avonden met elkaar. We gaan ‘s zomers een bbq organiseren, gaan ‘s winters gourmetten, en in maart gaan we uit eten in een gezellig restaurant. We hebben 1 of 2x per jaar een gezellige Bingo.

Kortom we zoeken altijd nieuwe leden erbij. U kunt in de Schakel lezen wanneer de agenda van de sjoelclub is of op deze website bij de agenda.