Menu Sluiten

Mijn vader had een kameraad van vroeger, en die woonde in Bergentheim. Deze man Hendrik-Jan Timmerman (overleden dec 2016) woonde op een boerderij en hield kippen (20.000 stuks) in twee grote schuren. Als we af en toe daarheen gingen, dan speelde ik als kind met zijn oude orgeltje en later op zijn keyboard. Hij speelde dus orgel, maar niet in het gewone dagelijkse notenschrift maar in Klavarskribo. “Geert, probeer maar uit of je er wat mee kan worden.”

Het leek me een spannende uitdaging, was inmiddels 18 jaar en vond het wel leuk. Waar in Baflo, of Tinallinge, mijn moeder en ik op bezoek kwamen en er was een orgel aanwezig, dan mocht ik erop spelen. Totdat ik het later best aardig onder de knie kreeg, en het leuk begon te vinden. Vanaf mijn 18e was ik wat bezig met zelfstudie, en in 2004 gingen onze overburen, de familie Pieper, verhuizen naar Elst. Mevrouw Nel Pieper-Brummelkamp speelde orgel en ze zei:”Geert kan mij in de Hervormde Kerk (Laurentiuskerk) wel prima vervangen.”
Na een dienst te hebben geprobeerd, beviel het iedereen prima en kon ik kerkorganist worden. Een mevrouw uit Baflo zei al jaren: “Je komt nog wel een keer zover dat je in de kerk kan spelen.” Ik was toen eigenwijs en zei: “Nee hoor, zo goed ben ik niet.” Maar toch heeft ze gelijk gekregen.

Ik heb nog een paar jaar in Eenrum bij organist Dirk Molenaar les gehad, maar mijn linkerhand wilde niet meewerken om me in mijn hoofd om te schakelen naar het normale notenschrift. Ik heb het gelaten bij Klavarskribo, en inmiddels speel ik dit al 22 jaar, op 24 jarige leeftijd ben ik ermee begonnen. Mijn eerste kerkdienst was op 22 februari 2004 in de Onze Lieve Vrouwenkerk in Tinallinge. Ik ben inmiddels organist bij de Protestantse Gemeente Baflo, NGK Baflo, NGK Uithuizen, NGK Sauwerd (invallen) en bij het Zonnehuis in Zuidhorn. Mijn passie ligt bij de bundel van Johannes de Heer.