Menu Sluiten

De christelijke Oranjevereniging Oranje Getrouw Aduard is een in 1936 opgerichte vereniging ter bevordering van ‘Oranjevieringen’ in Aduard en omgeving. Wij organiseren de Koningsdagviering in Aduard en organiseren gedurende de rest van het jaar activiteiten om de Koningsdagviering mogelijk te maken. Op deze website kunt u informatie vinden over onze vereniging en onze activiteiten.

Bestuur

In 2006 was het bestuur van de Chr. Oranjevereniging Oranje Getrouw op zoek naar nieuwe bestuursleden. Al een aantal jaren zaten dezelfde personen in het bestuur. Ik kwam in 2006 in het bestuur als Alg. Bestuurslid. In 2008 kwam er een artikel in het Dagblad van het Noorden met een artikel dat de Chr. Oranjevereniging de noodklok luidde. 2 personen zaten maar meer in het bestuur. Omdat mijn neef de penningmeester was, werd ik automatisch genoemd in de krant als voorzitter. Vanaf 2008 had ik ineens deze functie, waarmee ik in 2021 ben gestopt als voorzitter. Het bestuur was niet compleet en na Corona heb ik toch nog een jaar meegedraaid als ad-interim voorzitter tot eind 2022. We hebben Koningsdag gevierd en hebben nieuwe bestuursleden gevonden. Ik blijf nog aan als vrijwilliger voor de Oranje Bingo samen met Dennis de Jonge.

De vereniging

We organiseren jaarlijks de Koningsdagviering, om de 5 jaar de 5 mei viering en organiseren soms een fietspuzzeltocht. 3e week van juni organiseren we een jaarlijkse schuurverkoop in heel het Dorp Aduard. Iedereen mag dan zijn spullen verkopen op eigen erf, of vanuit de schuur. Hier is altijd wel animo voor. Het idee hiervoor was ontstaan, tijdens de 1e verkiezing van het leuste dorp van Groningen door Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Als ambassadeur van Aduard, moesten we veel werk met nog een aantal mensen voorbereiden in korte tijd. Dit was enorm leuk om te doen, en Aduard eindigde uiteindelijk als 5e plek. Tijdens deze verkiezing wilden we mensen lokken naar Aduard, voor een schuurverkoop, om zo veel stemmen te kunnen winnen. Deze schuurverkoop in aduard vind nu nog elk jaar plaats op de 3e zaterdag in juni.

Als voorzitter had ik ook tijdelijk een taak als secretaris en vervanging van de penningmeester. Dit is 3 jaar zo geweest. Vanaf 2014 hebben we eindelijk een nieuwe penningmeester gevonden en hoef ik dat niet meer te doen. Organiseren vind ik een prachtig iets. Ben soms wel eens iets te precies, maar dat weten we ook weer te respecteren van elkaar en zo is het altijd op Koningsdag erg gezellig in Aduard.

Website

In 2013 hebben we op Koningsdag een aardig cadeau gekregen. Tijdens de activiteiten ’s ochtends na de aubade, kwam dhr. Erik Pijp namens zijn bedrijf Studio Pijp naar ons toe en bood ons aan om voor een goed doel een website te maken. Hij heeft vrijwillig voor ons een mooie website gebouwd. Ik heb de benodigde informatie verzameld en opgestuurd en uiteindelijk is er een mooie website ontstaan voor de Chr. Oranjevereniging Oranje Getrouw. Deze website hou ik ook zelf bij, en voorzie deze website van de actuele gebeurtenissen die plaats vinden.
U kunt informatie bekijken over deze vereniging:   www.oranjegetrouwaduard.nl.